Værøy

Vakre Værøy er en av de minste lofotkommunene. Fjellene på Værøy har myke langstrakte linjer og ligger som en innbydende buet voll mot storhavet utenfor. Befolkningen har hovedsakelig bosatt seg i to bygder Nordland og Sørland – hvorav 90% bor på tettstedet Sørland.

Veinettet på Værøy består av 22 km med asfaltert vei og som egner seg flott til sykkelturer.

En av de største bygdene, Måstad, ble fraflyttet etter krigen og er i dag et populært utfluktsmål. Det er fra denne uveisomme grenda lundehunden stammer fra.

Værøy er best kjent for fuglefjellene på yttersiden av Måstadhalvøya. Her finnes store kolonier av de fleste sjøfugler. I den såkalte ”lundeura” hekker tusentalls lundefugl.

På Værøy finnes blant annet både barne- og ungdomsskole, restaurant, bar, dagligvarebutikk med post, helsesenter og svømmehall.

Kilde: www.lofoten.com

  Tidtabell  
 

Severdigheter på Værøy

Værøy har en rekke severdigheter, de mest kjente er det fraflyttede fiskeværet Mostad, fuglefjellene på yttersia og Lofotens eldste kirke på Nordland.

Værøy Kommune

Innbyggere: ca 743 personer (år 2008)
Nærmeste byer: Leknes og Bodø
Helikopter: Værøy har Norges eneste regulære helikopterrute.
Flytid til Bodø er 20 min

Hurtigrute anløp: Stamsund og Bodø

Reiseliv på Værøy

Lofoten Værøy Brygge hjelper deg med å oppleve Værøy og øyene rundt fra Lofothavet! Nyt de fantastiske fjellformasjonene. Værøy Cruise & Searafting kan ta deg med på turer rundt til små fiskevær, der du kan oppleve det beste og mest eksotiske Lofoten har å tilby av kultur og matopplevelser.

Hotell på Værøy

Lofoten Værøy Brygge tilbyr komfortable hytter med god standard Hver hytte består av 2 enkeltrom, ett dobbeltrom samt dusj og toalett. TV, parabolantenne, telefon og tekjøkken.

Værøy - Informasjon

Ledige stillinger


LT Tech søker Fagarbeider flystruktur Base Maintenance Tromsø.

LT Tech er et Lufttransport- eiet selskap innenfor fly- og helikoptervedlikehold. Selskapet har toltalt 75 ansatte fordelt på hovedkontor- og verksted i Tromsø, samt 9 vedlikeholdsbaser i Norge fra Gardermoen til Svalbard. LT Tech har vedlikholdskontrakt på utførelse av vedlikhold på Lufttransport`s fly og helikopter av typen Agusta Westland AW139, Airbus Helikopter AS365, AS332, Dornier DO228, Hawker Beechcraft B200, Cessna182T og Piper PA-31 Navajo.

Les mer...
 
LT Tech søker Flytekniker Base Maintenance Tromsø

LT Tech er et Lufttransport- eiet selskap innenfor fly- og helikoptervedlikehold. Selskapet har totalt 80 ansatte fordelt på hovedkontor- og verksted i Tromsø, samt 9 vedlikeholdsbaser i Norge fra Gardermoen til Svalbard. LT Tech AS har vedlikeholdskontrakt på utførelse av vedlikehold på Lufttransport`s fly og helikopter av typene Agusta Westland AW139, Agusta 109, Eurocopter AS365, Dornier Do 228, og Hawker Beechcraft B200, Cessna182T og Piper PA-31 Navajo.

Les mer...
 
Vi har 31 gjester her nå